Att välja mellan de olika kreditkortstjänsterna

Numera finns en rad olika kreditkort att välja på. De mest kända världen över är kanske Visa och Mastercard, som fungerar globalt och som alltid är ett säkert val. Det finns förutom dessa andra välkända kort så som American Express, Diners Club, RE:Member, Olika Bonuskopplade kort som SAS Eurobonus, ICA bonuskort eller Preem bensinkort. Med såhär många kreditkort att välja mellan kan det vara bra att jämföra kreditkort online innan man bestämmer sig för att slå till.

Vissa större varuhus har även sina egna kreditkort som de erbjuder, så som det anrika varuhuset i Stockholm, NK, eller den stora kedjan Åhléns.

Tanken med dessa kreditkort är att koppla kunden till butikernas eller bolagens lojalitetssystem. Om du handlar ofta på till exempel ICA, så kan det vara en bra idé att skaffa ett ICA-kreditkort. På så sätt kan du göra alla inköp på ett och samma kort, och samtidigt samla bonus som du sedan kan utnyttja för framtida köp. Du får hem en faktura på dina inköp i slutet av månaden, och om du väljer att betala hela summan direkt så tillkommer ingen ränta. Räntan läggs till enbart om du väljer att delbetala din räkning.

Det kan verkligen löna sig att använda dessa så kallade nischade kreditkort om man använder företagets tjänster ofta. Som med SAS Eurobonuskort, kan man göra sina dagliga inköp på kreditkortet, betala fakturan i sin helhet och tjäna poäng snabbt och enkelt som man sedan kan använda när det är dags att boka semesterresan! Smidigt, och perfekt med tanke på att man handlar mat och dagligvaror ändå? Då är det ju kanon att kunna tjäna poäng också!

Vilket kort du än väljer så ger ett kreditkort en trygghet i form av en buffert för eventuella större inköp eller oförutsedda utgifter. Tänk på att förvara ditt kort på ett säkert sätt, precis som ditt bankkort! Skulle olyckan vara framme så har de flesta kreditkortsbolag en spärrlinje som är öppen dygnet runt så att du kan spärra ditt kort.